“Je beseft pas hoe bijzonder het was als je terugkijkt”  

Elk bedrijf met familie-historie heeft ze: mijlpalen die je vast wilt leggen voor de eeuwigheid.

Legacy Films maakt persoonlijke documentaires van uw (familie)bedrijf, uw CEO, of uw familie. Een nalatenschap op film. Om te koesteren.

Origineel cadeau: een persoonlijke documentaire

 

Hét originele afscheidscadeau

 

Wanneer de pater of mater familias van het bedrijf met pensioen gaat, wilt u als medewerkers zijn of haar nalatenschap niet in rook laten opgaan. Met een documentaire van Legacy Films vangt u jaren, nee: decennia aan inzet, visie, passie, emotie en resultaat in een boeiende documentaire. Niet het bedrijf staat centraal, maar de vertrekkend eigenaar/CEO. Wat waren zijn/haar overwegingen? Hoe ging het er achter de schermen aan toe? Een prachtig afscheidscadeau als dank voor jarenlange inzet en resultaat. 

Met gouden momenten of donkere bladzijden
 

Ontmoet Legacy Films

  • De beeldkwaliteit van de BBC.

  • De diepgang van een documentaire.

  • De warmte van een vertrouwelijk gesprek met een dierbare.

 

Dat is wat Legacy Films creëert.

 

Legacy Films is een initiatief van doorgewinterde filmmakers en omroepmannen Marcel Hofman en Niek Pennings. Hun ambacht en passie: portretten schilderen met film. Met een gedegen aanpak creëren zij een visueel nalatenschap. Met zorg. Met diepgang. Met emotie.  Zodat verhalen die er toe doen bewaard blijven voor, en impact hebben op de volgende generatie.

U mag trots zijn op wat er is bereikt

.... geen half werk

We gaan de diepte in. En pakken flink uit. We doen research, houden interviews, spitten archieven door, verzamelen oud beeldmateriaal, maken sfeerbeelden op locatie. We hebben een missie. En daarvoor gaan we ver. Letterlijk (we reizen de hele wereld over om die ene onmisbare schakel in het verhaal op beeld te kunnen vastleggen) en figuurlijk (we wringen ons in de meest onmogelijke houdingen, zetten drones in, en nemen maanden de tijd voor uw documentaire).

Bedrijfsjubileum?

Wij vertellen het verhaal van uw bedrijf

Groots, meeslepend en turbulent

Uw onderneming gaat een nieuwe fase in, de expansie neemt een hoge vlucht, of er is een jubileum te vieren.

Wat de reden ook is, soms móét het verhaal van uw bedrijf verteld worden. Omdat de rijke historie tot de verbeelding spreekt (denk aan de boerenkar waarop het allemaal begon). Om te zorgen dat de kostbare lessen uit het verleden worden behouden voor de toekomst. Of bij een fusie of veranderingen in het bedrijf.

oude foto 1 Legacy Films.jpg

Van toen naar nu

Film van het leven

Stelt u zich eens voor: u kijkt met uw familie naar een visueel monument waarin de levensgeschiedenis van uw grootouders, uzelf, of van uw hele familie centraal staat. Het is ontroerend om jaren later opa, oma, of andere familieleden op film te zien. Het is waardevol om familietradities, levenslessen, anekdotes en een rijke geschiedenis terug te zien in een samenhangend verhaal. Om door te geven aan de volgende generatie.

Dromen en daden

Een goed begin....

Een mooi eindproduct begint bij een goede samenwerking met u als opdrachtgever. We hebben daarom een uitgebreid intakegesprek over wensen, verwachtingen en mogelijkheden. We bespreken de rode draad en de invalshoeken van de documentaire. Door onze jarenlange ervaring met documentaires, films en tv-programma's is bijna alles mogelijk.

Het eindresultaat

We monteren het geheel tot een chronologische documentaire van speelfilmlengte. U krijgt de documentaire op de door u gewenste manier aangeleverd. Ons evenemententeam verzorgt desgewenst een feestelijke of ingetogen première op locatie. Dat kan op het hoofdkantoor zijn voor alle medewerkers. Op een privélocatie voor uw familie en vrienden. Of in een afgehuurd etablissement, zoals een historisch filmhuis. Compleet met rode loper en champagne.

ERVARING

Marcel en Niek hebben samen meer dan 50 jaar ervaring in het maken van tv-programma’s, films en documentaires voor o.a. NPO, BBC, RTL, SBS. Voor het bedrijfsleven maakten ze producties voor o.a. de bouw, industrie, banken en de zorg. Deze expertises komen samen in Legacy Films.

Marcel Hofman over zelf een nalatenschap achterlaten.


“Ik heb van dichtbij meegemaakt hoe mijn eigen familie bedrijf na bedrijf uit de grond stampte. Er zit zoveel toewijding in en er gaat zoveel energie en tijd in zitten. Dat vind ik prachtig. Vluchtige omroepproducties geven niet altijd de diepgang waar ik naar zoek. Ik wil driedimensionale portretten maken en de diepte in. Zo laten Niek en ik met onze films en documentaires ook een nalatenschap na.”

Niek Pennings en zijn liefde voor verhalen vertellen.

 

“Mijn vader had een familiebedrijf: een miljoenenbedrijf met een paar honderd man personeel. Ik weet wat er speelt en ken de onderstroom in dat soort bedrijven en in de families zelf. Met de documentaires van Legacy Films kan ik all the way gaan in mijn vak en de prachtigste verhalen en emoties vastleggen. We hebben als team maar een doel: kippenvel veroorzaken. Dit werk brengt diepgang in mijn leven.”

 

CONTACT

 

Legacy Films V.O.F.

Ravenswade 56

3439 LD Nieuwegein/Utrecht

085 - 06 05 029

KVK: 74339354

© 2019 LEGACYFILMS