“Je beseft pas hoe bijzonder het was als je terugkijkt”  

Elk bedrijf met familie-historie heeft ze: mijlpalen die je vast wilt leggen voor de eeuwigheid.

Legacy Films maakt persoonlijke documentaires van uw (familie)bedrijf, uw CEO, of uw familie. Een nalatenschap op film. Om te koesteren.

 

Bedrijfsjubileum? Wij vertellen het verhaal van uw bedrijf

Uw onderneming heeft een jubileum te vieren.

Een mooi moment om stil te staan bij wat er allemaal is bereikt. Wij maken een complete film over uw bedrijf, van toen naar nu. En stelt u zich eens voor: ons evenemententeam verzorgt een feestelijke of ingetogen première op locatie. Dat kan op het hoofdkantoor zijn voor alle medewerkers. Op een privélocatie voor uw familie en vrienden. Of in een afgehuurd etablissement, zoals een historisch filmhuis. Compleet met rode loper en champagne.

rode loper
 

Een goed begin....

Een mooi eindproduct begint bij een goede samenwerking met u als opdrachtgever. We hebben daarom een uitgebreid intakegesprek over wensen, verwachtingen en mogelijkheden. We bespreken de rode draad en de invalshoeken van de documentaire. Door onze jarenlange ervaring met documentaires, films en tv-programma's is bijna alles mogelijk.

Het eindresultaat

We monteren het geheel tot een chronologische documentaire van speelfilmlengte. U krijgt de documentaire op de door u gewenste manier aangeleverd. Ons evenemententeam verzorgt desgewenst een feestelijke of ingetogen première op locatie. Dat kan op het hoofdkantoor zijn voor alle medewerkers. Op een privélocatie voor uw familie en vrienden. Of in een afgehuurd etablissement, zoals een historisch filmhuis. Compleet met rode loper en champagne.

Ontmoet Legacy Films

.... geen half werk

We gaan de diepte in. En pakken flink uit. We doen research, houden interviews, spitten archieven door, verzamelen oud beeldmateriaal, maken sfeerbeelden op locatie. We hebben een missie. En daarvoor gaan we ver. Letterlijk (we reizen de hele wereld over om die ene onmisbare schakel in het verhaal op beeld te kunnen vastleggen) en figuurlijk (we wringen ons in de meest onmogelijke houdingen, zetten drones in, en nemen maanden de tijd voor uw documentaire).

 
  • De beeldkwaliteit van de BBC.

  • De diepgang van een documentaire.

  • De warmte van een vertrouwelijk gesprek met een dierbare.

Dat is wat Legacy Films creëert.

Legacy Films is een initiatief van doorgewinterde filmmakers en omroepmannen Marcel Hofman en Niek Pennings. Hun ambacht en passie: portretten schilderen met film. Met een gedegen aanpak creëren zij een visueel nalatenschap. Met zorg. Met diepgang. Met emotie.  Zodat verhalen die er toe doen bewaard blijven voor, en impact hebben op de volgende generatie.

 

ERVARING

Marcel en Niek hebben samen meer dan 50 jaar ervaring in het maken van tv-programma’s, films en documentaires voor o.a. NPO, BBC, RTL, SBS. Voor het bedrijfsleven maakten ze producties voor o.a. de bouw, industrie, banken en de zorg. Deze expertises komen samen in Legacy Films.

Marcel Hofman over zelf een nalatenschap achterlaten.


“Ik heb van dichtbij meegemaakt hoe mijn eigen familie bedrijf na bedrijf uit de grond stampte. Er zit zoveel toewijding in en er gaat zoveel energie en tijd in zitten. Dat vind ik prachtig. Vluchtige omroepproducties geven niet altijd de diepgang waar ik naar zoek. Ik wil driedimensionale portretten maken en de diepte in. Zo laten Niek en ik met onze films en documentaires ook een nalatenschap na.”

Niek Pennings en zijn liefde voor verhalen vertellen.

 

“Mijn vader had een familiebedrijf: een miljoenenbedrijf met een paar honderd man personeel. Ik weet wat er speelt en ken de onderstroom in dat soort bedrijven en in de families zelf. Met de documentaires van Legacy Films kan ik all the way gaan in mijn vak en de prachtigste verhalen en emoties vastleggen. We hebben als team maar een doel: kippenvel veroorzaken. Dit werk brengt diepgang in mijn leven.”

 
 

CONTACT

Legacy Films V.O.F.

Ravenswade 56

3439 LD Nieuwegein/Utrecht

085 - 06 05 029

KVK: 74339354

© 2019 LEGACYFILMS