Legacy Films verdiept zich in Familiebedrijven.

Hoe en wanneer zijn ze begonnen? Hoe voelt het om met je familie verantwoordelijk te zijn voor het bedrijf? Hoe is het om als medewerker voor een familiebedrijf te werken? In de podcast Legacy Familiebedrijven hoor je hier alles over.

Waar staat het bedrijf nu en wat zijn de toekomstplannen?

Graag zitten we aan tafel met mensen die vol passie vertellen over het familiebedrijf.

Per bedrijf maken we 4 afleveringen die gepresenteerd worden door een professionele interviewster.

Er zitten per aflevering maximaal 3 gasten (door het bedrijf te selecteren) aan tafel die over een specifiek onderwerp praten. Als voorbeeld: de geschiedenis van het bedrijf.

De gasten kunnen elke aflevering hetzelfde zijn of per aflevering verschillen.

We nemen in zo'n anderhalf uur de afleveringen op die we elke week op een vast tijdstip online zetten.

De podcast is te beluisteren op alle podcast apps en kunt u delen met uw klanten en/of medewerkers

In plaats van een reclame spot, nieuwsbrief of online advertentie is een audioverhaal een nieuwe communicatie-uiting die tijdloos is en verdieping biedt.

 

Verbinding tussen uw bedrijf en klanten. Meer betrokkenheid van medewerkers binnen het bedrijf.

Alle ruimte en tijd om je verhaal te vertellen in meerdere afleveringen.

Wat is een podcast?

 

Een podcast is een geluidsbestand dat je kunt streamen of downloaden op je smartphone. Na Amerika is in Nederland de podcast opnieuw aan een opmars bezig. Nieuwsmerken als BNR, NU.NL, NRC, AD en Blendle zijn in 2017 allemaal (dagelijks) gestart met podcasts.

 

Er is een verschuiving gaande van live-radio luisteren naar on-demand audio consumeren. Waar live radio inspeelt op actualiteit en entertainment biedt audio-on demand verdieping, context en achtergrond. Radio blijft altijd bestaan en is er voor de massa. Audio ondemand/podcasts zijn er voor niches.

Legacy Films maakt een podcast over familiebedrijven.

Waarom een Podcast?

Een podcast is helemaal van deze tijd en het is een fijne manier om meer te weten te komen over een onderwerp. Als bedrijf een podcast maken is een extraatje om te zorgen voor verbinding tussen het bedrijf en klanten. Ook zorgt het voor betrokkenheid van medewerkers binnen het bedrijf.

Wat zijn de voordelen van podcasts?​

  1. Selectief luisterpubliek. De luisteraars zijn in hun privé-leven of professioneel sterk betrokken bij een onderwerp. 

  2. Bewuste keuze. Vanwege de relevantie van het onderwerp staan luisteraars open voor de inhoud.

  3. Innovatieve communicatie uiting. In plaats van een reclame spot, nieuwsbrief of online advertentie is een audioverhaal een nieuwe communicatie-uiting die tijdloos is en verdieping biedt.

  4. Intensieve en intieme luisterbeleving. De magie van audio zit in de verbeelding. Podcasts zijn niet aan regels gerbonden zoals radio. Lengte en vorm zijn helemaal vrij.

  5. Voor podcasts bestaan geen adblockers.

  6. Als merk of persoon bouw je een intieme band op met je publiek.

  7. Distributie op de manier die bij je past. Gratis in alle podcasts apps op je smartphone IOS en Android. Ook te beluisteren via Itunes, Spotify en Soundcloud.

  8. Luisteraars houden van reclame's blijkt uit onderzoek. Als de host waarmee ze bekend zijn een merk aanbeveelt wordt dit niets als vervelend ervaren.

  9. Alle ruimte en tijd om je verhaal te vertellen in meerdere afleveringen.

  10. Data geeft exact aan, hoe lang men luistert en of de eventuele reclames doorgespoeld worden. Diverse makers hebben gemeld dat uit nieuwe Apple statistieken blijkt dat 80% tot 90% van luisteraars een aflevering helemaal beluistert.

 

Podcast zijn gratis te beluisteren.

Legacy Films V.O.F.

Marconibaan 12

3439 MS Nieuwegein/Utrecht

085 - 06 05 029

KVK: 74339354